وجود نور در ساختمان و محل زندگی بسیار ضروری است. نور کافی می‌تواند تأثیر زیادی روی سلامت روحی و جسمی افراد داشته باشد، به همین دلیل در ساخت همه خانه‌ها تلاش می‌شود تا راه‌های نفوذی برای ورود نور به داخل تعبیه شود. نورگیرها معمولا از جنس شیشه، طلق اکرولیک و پلی کربنات ساخته می‌شوند تا بتوانند نور را به راحتی از خود عبور داده و آن را در ساختمان منعکس کنند. چه فکر ساخت پنجره در خانه باشید چه نورگیر ساختمان را انتخاب کنید، هدف اصلی استفاده از نور طبیعی خورشید است.

نورگیر ساختمان چیست؟

نورگیرهایی که در ساختمان‌ها استفاده می‌شود، معمولاً روی سقف تعبیه شده و همه یا بخشی از فضای ساختمان را روشن می‌کنند. نورگیرهای سقفی بازشونده می‌توانند دریچه خوبی برای تهویه هوا و تأمین نور طبیعی از سقف هم باشند. همچنین هرکجا که نورگیرها را نصب کنید می‌توانند بهره‌وری انرژی را بهبود دهند. این نورگیرها مناطق کم‌نور را روشن می‌کنند و نور طبیعی را به محیط داخل اتاق می‌آورند. علاوه بر ورود نور اضافی که می‌تواند هزینه‌های روشنایی و برق را کاهش دهد، مقدار گرمایی که نورگیر وارد اتاق می‌کند هم تأثیر زیادی روی مصرف انرژی دارد.

 

  • انواع نورگیر ساختمان از نظر محل نصب

از نظر محل نصب نورگیرهای موجود در ساختمان در دو دسته کلی قرار می‌گیرند که از قرار زیر هستند:

 

  • نورگیر زیرزمینی

این نوع از وسایل برای تامین روشنایی در واحدهای زیر زمین ساختمان استفاده می‌شوند و معمولا در جلوی ساختمان نصب می‌شوند. به همین دلیل می‌توانند نور خورشید را به طبقات زیرین ساختمان انتقال دهند.

 

  • نورگیر پشت بام یا سقفی

نورگیر پشت بام یا سقفی یکی از رایج‌ترین انواع نورگیر در ساختمان است که در بیشتر خانه‌ها و ادارات دیده می‌شود. در این حالت همه یا قسمتی از سقف ساختمان با استفاده از لایه‌های شیشه‌ای یا طلقی پوشش داده می‌شود تا بتوان نور را به فضای داخلی انتقال داد. نورگیر سقفی باید به خوبی در برابر باد و باران عایق شود؛ به همین دلیل بیشتر از شیشه‌های دوجداره برای ساخت آن استفاده می‌شود.

 

  • انواع نورگیر پشت بام و ساختمان

بسته به مواد، نوع استفاده، انواع سقف و نوع اتاق، نورگیرها انواع مختلفی دارند. در زیر به برخی از انواع نورگیرها پرداخته شده است:

  1. نورگیر ثابت
  2. نورگیر تهویه
  3. نورگیر لوله‌ای
  4. نورگیر سفارشی
  5. نورگیر هرمی
  6. نورگیر اکریلیک گنبدی
  7. نورگیر طاق بشکه‌ای
  8. نورگیر محدب
  9. نورگیر دوجداره
  10. نورگیر بازشو
  11. نورگیر موجدار