سبک‌ طراحی نما رنسانس

 

 

به دوره بعد از انقلاب صنعتی، دوره رنسانس گفته می‌شود و سبک‌ های طراحی نمای ساختمان که در این دوره شکل گرفتند، به سبک طراحی رنسانس شهرت یافتند. فرم کلی ساختمان در این سبک نما، مربع شکل دیده می‌شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های سبک طراحی نمای رنسانس می‌توان به استفاده از گنبد، مجسمه، طاق، سنتوری‌های سه گوش، تقارن در استفاده از بازشوها و ستون‌های دیواری و کار شده اشاره کرد.

سبک‌ طراحی نما باروک

 

 

یکی دیگر از انواع سبک‌های نمای ساختمان، باروک نام دارد که شباهت بسیار زیادی به سبک رنسانس دارد. بزرگترین وجه تمایز سبک طراحی باروک با رنسانس، تقارن فضایی آن است. در سبک باروک، المان‌ها نظم و تقارن کاملی ندارند؛ بنابراین فرم‌های برجسته و خمیده در این سبک از طراحی ساختمان بیشتر به چشم می‌خورند. از مهمترین ویژگی‌های سبک طراحی نمای ساختمان باروک باید به استفاده از فرم‌های خمیده، سبک طرح‌های نمایشی و پرشور، نامتقارن بودن نما و گنبدهای بیضی شکل اشاره کرد.

سبک‌ طراحی نما باهاوس

 

سبک جدیدی از طراحی نمای ساختمان پس از جنگ جهانی اول شکل گرفت که به سبک طراحی باهاوس معروف شد. این نوع از انواع سبک های طراحی نمای ساختمان شباهت بسیار زیادی به سبک نمای مینیمال دارد. اما در این طرح نما، تزیینات به طور کامل حذف شده‌اند. در سبک باهاوس، نمای ساختمان کاملا کاربردی و عملکردگرا دیده می‌شود و همانند سبک مینیمال، حس بی‌آلایشی و سادگی به بیننده القا می‌شود. مهم‌ترین متریال‌هایی که در این سبک طراحی نما استفاده می‌شوند، فلز و بتن هستند.

در هر دوره‌ای از تاریخ، طراحی خاصی برای نمای ساختمان‌ها شکل می‌گرفت. تا به امروز تعداد زیادی سبک‌ های طراحی نمای ساختمان خلق شده‌اند که معمار و طراح می‌تواند با توجه به نیاز جامعه، سلیقه مشتری و حتی با در نظر گرفتن بودجه، سبک متناسب با این نیازها را طراحی کند. از جمله انواع سبک‌های طراحی نمای ساختمان می‌توان به کلاسیک، نئوکلاسیک، مدرن، پست مدرن، ویکتوریایی، رومی، اسلامی و غیره اشاره کرد. هر کدام از این‌ها، ویژگی‌ها و المان‌های خاص خود را دارند که آنها را از یکدیگر متمایز می‌کند.