از زمان‌های خیلی دور استفاده از سنگ به عنوان متریال نمای یک بنا، انتخابی لوکس، زیبا و با دوام بوده است.

با وجود این که امروزه متریال‌های فراوانی در حوزه ساختمان ساخته شده اما هنوز افراد زیادی طرفدار این متریال سخت و گران قیمت هستند.

به صورت کلی نمای سنگی از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار است، این در حالی است که باید اجرای این نما به درستی و توسط تیم کاربلد و متخصص انجام گیرد، چرا که در غیر این صورت، با قرار گرفتن در معرض عوامل مخرب خارجی مثل باد، باران و غیره امکان افتادن و یا شل شدن آن‌ها زیاد می‌شود.

یکی دیگر از عواملی محببیت این متریال را افزایش می‌دهد این است که بعد از گذشت مدت زمان اگر نما کثیف یا کدر شد می‌توان با استفاده از دستگاه ساب دستی آن را ساب زد تا به روز اول خود بازگردد.

 

 

اموزش نما سنگ

در قدم اول باید به دنبال یک سنگ کار خبره بود تا اجرای نما را در کمترین زمان، بدون پرت کردن مصالح و به بهترین شکل ممکن انجام دهد.

به طور معمول برای چسباندن این متریال به دیوار، از ملات ماسه سیمان یا چسب مخصوص استفاده می‌شود.

اما باید به این نکته توجه داشت که اکثر سنگ‌ها سطحی صاف یا کم تخلخل دارند، بنابراین ملات ماسه سیمان یا چسبی که بین دیوار و سنگ ریخته شده، علی رغم درگیری بالا با دیوار، درگیری خوبی با سنگ نخواهد داشت و پس از گذشت مدتی با وارد شدن اندکی تنش به سنگ، کم کم سنگ‌ها خودشان را ول کرده و می‌افتند.

روش‌های مختلفی برای نصب سنگ نمای ساختمان وجود دارد که در ادامه آن‌ها را توضیح می‌دهیم، اما دقت داشته باشید که قبل از انجام هر یک از مراحل زیر باید ابتدا با انداختن شاقول، بیرونی‌ترین قسمت نما مشخص شده و دیوارها را شمشه گذاری و ریسمان کشی کرد.

سپس سنگ‌های رج اول را نصب کرده و با گچ یا مهار فلزی به طور موقت به دیوار فیکس می‌کنیم تا بتوان سایر رج‌ها را اجرا کرد.

 

  • روش‌های اجرای سنگ در رج‌های بعدی به شرح زیر است که با توجه به نوع آن و بودجه اولیه، می‌توان از هر یک استفاده کرد.

1) نصب سنگ نمای خانه به روش تر

2) نصب سنگ نمای خانه به روش نیمه خشک  (شاسی کشی ساختمان)

3) نصب سنگ نمای خانه به روش خشک