یکی از بهترین و ایمنترین روشها برای اجرای نمای سنگی، شاسی کشی است. این روش علاوه بر ایمنی بالاتر نسبت به روش تر، هزینه مقرون به صرفهتری نسبت به روش خشک دارد.
برای شاسی کشی ساختمان باید هنگام اجرای اسکلت، یک سری پلیت در نظر گرفت تا بعدا شاسیها بر روی آن سوار شوند.
برای اجرای این مرحله ابتدا باید با استفاده از نقشههای از قبل آماده شده، نبشیها، قوطیها و سایر متریال را برش داده و یا در صورت نیاز خم کرد.
سپس این قطعات شکل گرفته شده را توسط روشهای مختلف اتصال از جمله جوشکاری، پیچ و مهره یا میخکوبی به یکدیگر متصل میکنیم تا برای قرارگیری در مکان نهایی خود آماده شوند.
پس از فیکس شدن هر قطعه در جای خود، سازه ساخته شده توسط پایهها و پلیتهایی که از قبل در اسکلت سازه تعبیه شده به سازه ساختمان متصل میشود.
در مرحله بعدی، فضای داخلی این قطعات رابیتس میشود تا وقتی ملات ماسه سیمان بین سنگ و دیوار ریخته شد، درگیری مناسبی را بین آنها ایجاد کند.
به این نکته دقت داشته باشید در جاهایی که دیوار از بلوک سیمانی یا بلوک سفالی ساخته شده، نیاز شدیدی به رابیتس کشی نیست، چرا که خلل و فرج این بلوکها به تنهایی درگیری بین سنگ، ملات و دیوار ایجاد میکند.
اما در سطوحی مثل ستون بتنی که خلل و فرجی نیست استفاده از رابیتس کشی برای نصب سنگها کاملا ضرروی است.
حالا که با روشهای اجرای نمای سنگی به خوبی آشنا شدید شاید از خود بپرسید که در یک سطح وسیع از دیوار چگونه سنگها را طوری در کنار یکدیگر نصب کنیم که در یک راستا باشند؟
در پاسخ باید بگوییم که بهتر است برای در یک راستا بودن سنگها، چند لچکی (سنگ تکه شده) را با استفاده از چسب یک دو سه، به دیوار فیکس کرده و روی آنها شمشه قرار دهیم تا تمامی سنگها در یک راستا قرار بگیرند.
همچنین برای جلوگیری از عقب و جلو شدن سنگهای نصب شده بهتر است بعد از اجرا، یک تکه سنگ کوچک روی درز بین آنها با چسب یک دو سه متصل کرده و بعد از این که سنگها به خوبی در جای خود فیکس شدند با حلال مخصوص آنها را جدا کنیم.