برای نصب سنگ نمای خانه به روش خشک، هیچ گونه ملات، دوغاب یا چسبی که کار را خیس کند و نیاز به خشک شدن داشته باشد استفاده نشده و به جای آن‌ها باید از اتصالات و یراق آلات مخصوص استفاده کرد.

نکته قابل توجه در این روش این است که اجرای آن بسیار سریع‌تر و ایمن‌تر از روش نصب با استفاده از چسب یا ملات بوده و به همین خاطر همیشه طرفداران خاص خود را دارد.

همچنین توصیه می‌شود برای کاهش بار مرده ساختمان و عملکرد لرزه‌ای مناسب، ترجیحا در نمای ساختمان‌های بلند از روش خشک (بدون استفاده از هر نوع چسب یا ملات) استفاده شود.

خیلی از پیمانکاران به خاطر هزینه بیشتری که این روش نسبت به سایر روش‌ها دارد، مشتاق به اجرای روش خشک نیستند.

اما به این نکته توجه نمی‌کنند که میزان پرتی مصالح در این روش بسیار کمتر از سایر روش‌ها بوده که این موضوع به تنهایی در صرفه جویی هزینه‌ها کمک بزرگی می‌کند. در ادامه با دو سبک اجرایی از روش خشک بیشتر آشنا می‌شویم.

 

 

 

 نصب خشک پیدا یا آشکار

در ابتدا برای اجرای این روش باید قلاب‌هایی را پشت سنگ قرار دهید به طوری که لبه این قلاب‌ها در حدود چند میلی متر بر روی سطح خارجی این متریال برگشته و دور تا رور آن را احاطه کند.

سپس این قلاب‌ها را روی شاسی‌هایی که از قبل بر روی دیوار ساختمان ساخته‌اید، فیکس می‌کنید تا سنگ‌ها به طور کامل در جای خود محکم شود.

همانطور که از اسم این سبک مشخص است این قلاب‌ها در انتهای کار نمایان هستند، پس باید برای اجرای آن‌ها دقت فراوانی کرده و سعی کنید از قلاب‌هایی که رنگ یکسانی با رنگ سنگ شما دارند استفاده کنید.

 

 

نصب خشک پنهان

در ابتدا برای اجرا این روش باید با استفاده از مته، پشت هر قطعه سنگ، چهار سوراخ ایجاد شود تا بتوان قلاب‌ها را با پیچ‌های خاصی به پشت سنگ وصل کرده و درگیری مکانیکی بین پیچ و سنگ ایجاد کنیم.

سپس این قلاب‌های نصب شده در پشت سنگ‌ها به آسانی بر روی پروفیل‌های شاسی نصب شده تا پس از رگلاژ با یک پیچ ترمز، کار نصب سنگ نما پایان پذیرد.

با این که هزینه اجرای این روش نسبت به روش آشکار بیشتر است اما در این روش برخلاف روش نصب خشک آشکار، متریال استفاده شده برای نصب سنگ، مشخص نبوده و به همین علت قطعا زیبایی بیشتری در انتها برای نمای ساختمانتان خواهید داشت.