در کنار مزایای متعدد، سیستم کوبیاکس دارای معایبی نیز هست. از اصلیترین معایب سقف کوبیاکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
هزینه بالا در پروژههای کوچک و متوسط
-
دشوار بودن فرآیند دپو:
انتقال المانهای کوبیاکس به محل مورد نیاز معمولا توسط جرثقیل انجام میشود.
-
جان برشی نامنظم
-
عدم وجود استاندارد:
تا کنون (سال 1400)، هیچ استاندارد طراحی یا لرزهای مشخصی در آییننامههای معتبر یا ملی برای سقف کوبیاکس ارائه نشده است.
تا بحال دو عیب عمده برای این نوع سقفها مشاهده شده است:
اول اینکه، برای پروژههای کوچک چندان مقرون به صرفه نیست. بنابراین، مالکین منفرد ساختمانها نمیتوانند از مزیتهای بسیار این نوع سقف بهره مند شوند.
دوم اینکه، با توجه به اینکه تکنولوژی سقف کوبیاکس زاییده خلاقیت مهندسان آلمان و سوئیسی است، و از مناطقی میآید که به طور عمده در آنها خطر زلزله تهدید عمدهای به حساب نمیآید، و همچنین در کشورهای زلزله خیز مثل ژاپن و آمریکا به شکل گستره اجرا نمیشود، هنوز میزان مقاومت این سقفها در برابر زلزله کاملا روشن نیست. همچنین در هیچ یک از آئین نامههای مربوط به زلزله استاندارد مشخصی برای آن تعریف نشده است.
با توجه به شرایط خاص کشور ما و زلزله خیزی مناطق وسیعی از آن، جا دارد که متخصصان و پژوهشگران کشورمان در جهت بومی سازی و استانداردسازی این سقف پژوهشهای لازم را به عمل آورند.
قیمت سقف کوبیاکس چند است؟
قیمت سقف کوبیاکس معمولا با سقفهای مشابهای نظیر یوبوت و سقفهای پیش تنیده مقایسه میشود. از عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت سقف کوبیاکس میتوان به هزینه انتقال، مواد سازنده آن، نیروی انسانی، آمادهسازی و اجرا اشاره کرد. به طور کلی، در صورت برابر بودن مشخصات دال مورد نیاز، قیمت سقف کوبیاکس در هر متر مربع نسبت به گزینههای مشابه بیشتر خواهد بود. از اینرو، اجرای این سیستم در ساختمانهای کوچک به هیچ وجه اقتصادی نیست.