فوم بتن، دارای مزایای متعددی نظیر وزن پایین، مقاومت در برابر آتش، عایق حرارتی، جذب صدا،‌ عایق صوتی، تاثیر کم‌تر بر روی محیط زیست، صرفه اقتصادی، مقاومت در برابر موریانه و مقاومت در برابر یخ‌زدگی است. در ادامه، به معرفی هر یک از این مزایا می‌پردازیم.

 

وزن سبک فوم بتن

فوم بتن، مخصوصا نوع سبک، وزن کمی نسبت به بتن معمولی دارد. وزن پایین فوم بتن، باعث سهولت جابجایی، مدیریت ساده‌تر و کنترل بهتر فرآیند بتن‌ریزی می‌شود. علاوه بر این، بتن سبک، تاثیر زیادی بر روی خم شدن قالب ندارد. به همین دلیل، کنترل قالب نیز در هنگام استفاده از این نوع بتن راحت‌تر خواهد بود. در نهایت، پایین بودن وزن فوم بتن، بر مرده سازه را نیز کاهش می‌دهد.

 

سهولت ساخت و ایمنی بالا

یکی از مزایای مهم فوم بتن، سهولت ساخت، نظارت و کنترل کیفیت آن است. این ویژگی، علاوه بر صرفه‌جویی در زمان می‌تواند هزینه اجرای پروژه (از نظر نیروی کار) را نیز کاهش دهد. به علاوه، ایمنی کار با این نوع بتن به مراتب بالاتر از بتن‌های معمولی است.

 

روانی و کارایی بالا

به دلیل کارایی و جریان‌پذیری بالای فوم بتن، فرآیند پر کردن فضاهای خالی به خوبی انجام می‌شود.

 

مقاومت در برابر آتش

در فوم بتن از نوع سبک، حباب‌های هوا باعث افزایش مقاومت بتن در برابر آتش‌سوزی می‌شوند. دیوارهای بتن سبک، ضد آتش هستند و می‌توانند به مدت طولانی در برابر حرارت ناشی از آتش‌سوزی مقاومت کنند.

 

عایق حرارتی

فوم بتن در چگالی‌های پایین، مانند یک عایق حرارتی عالی عمل می‌کند. به علاوه، در این محدوده چگالی، خاصیت عایق حرارتی این نوع بتن هیچ ارتباط ساختاری با مقاومت نخواهد داشت.

 

جذب صدا و عایق صوتی

چگالی پایین و وجود حباب‌های هوا درون ساختار فوم بتن، آن را به یک ماده مقاوم در برابر صدا تبدیل کرده است.

 

اثرات زیست‌محیطی

یکی از مواد پرکاربرد در فوم بتن، خاکستر بادی است. این ماده، از محصولات جانبی پسماندهای صنعتی است. از این‌رو، خاکستر بادی، اثرات منفی بتن بر روی طبیعت را کاهش می‌دهد.

 

صرفه اقتصادی

استفاده از خاکستر بادی، علاوه بر کاهش اثرات مخرب زیست‌محیطی بتن، وابستگی به سیمان را نیز کاهش می‌دهد. این مسئله، کاهش قابل توجه هزینه‌های ساخت را در پی دارد. علاوه بر این، نیاز به تعمیر و نگهداری در این نوع بتن بسیار کم و هزینه پایینی دارد.

 

عدم نیاز به تراکم

پس از ریختن مخلوط فوم بتن، هیچ نشستی در سطح آن رخ نمی‌دهد. در واقع، این نوع بتن نیازی به تراکم ندارد و به همان صورت به عمل می‌آید.

 

توزیع مناسب بار

ساختار فوم بتن به گونه‌ای است که امکان انتقال و توزیع مناسب بارهای اعمال شده را فراهم می‌کند. به علاوه، میزان بارهای جانبی ایجادشده توسط این نوع بتن کم است.

 

جذب آب و نفوذپذیری بالا

فوم بتن، مخصوصا نوع سبک آن، آب را به راحتی جذب و از درون خود عبور می‌دهد. این ویژگی در محل‌‌هایی که نیاز به هدایت و زهکشی آب باشد، بسیار مناسب است.