صاحب فروشگاه کفش در آغاز کسب و کار خود قرار داشت و این فروشگاه 13 متری را اجاره کرده بود. وی نیازمند طراحی فروشگاهی کم هزینه، عملکردگرا و زیبا بود تا بتواند محصولات خود را به بهترین شکل ارائه دهد. طراحی فروشگاه کفش در 13 متر مربع این امکان را به طراحان داد تا بتوانند از ترفندهای ساده، اما پرکاربرد خود بهره ببرند و در اسرع وقت فضای مقرون به صرفه ای بسازند.
در چنین وضعیتی ما قفسه های نگهدارنده ای را در نظر گرفتیم که با طرح دیوارها و سقف فروشگاه ادغام شود و صرفاً مانند قفسه های بی روحی نباشد که فقط توسط اتصالات به دیوار وصل شده اند. این ویژگی سرعت اجرای کار را بالا می برد و نیاز به ساخت هر قسمت (سقف، دیوار، قفسه، نورپردازی) بصورت مجزا در چنین فضای کوچکی نبود. لذا در چنین مواقعی عمل ساخت و مونتاژ صورت می گیرد تا سرعت اجرای کار را بالا ببرد.
البته زیبایی و ریتم کار هم از اهمیت بالایی برخوردار بود. لذا کانسپت عملکردی یک کفش را برای فرم دادن به قفسه های دیوار در نظر گرفتیم. فرم چرخش دیوار و استند ها به نحوی است که انگار قفسه ها در حال قدم زدن می باشند و فرمتی از حرکت و ایستادن را در فروشگاه به نمایش می گذارند. این شیوه حرکتی دیوارها به مشتریان اجازه می دهد تا راحت تر در فضا حرکت کنند و از کلنجار رفتن در فضای پِرت خودداری کنند.
برای اینکه قفسه های کفش قابلیت حرکت و جابجایی داشته باشند می بایست از مواد سبک و ساده برای ساخت قفسه ها استفاده کرد تا به راحتی برش بخورند. تمام قفسه ای در کارگاه با متریال MDF ساخته شده و سپس به وسیله رنگ سفید پلی استر پوشش داده شدند. طراحی نورپردازی فروشگاه نمی توانست به صورت نورهای نقطه ای معمولی تعبیه شود و صرفاً قرار دادن لامپ ها کمکی به ارائه مدل های کفش نمی کرد. هنگام ساخت باکس های MDF از یک لامپ 10 وات ساده درون هر باکس MDF تعبیه شده که زیر لامپ توسط یک سطح اکریلیک مات ساده پوشیده شده بود. کنترل نور بالای هر قفسه در ارائه هر چه بهتر مدل های کفش نقش داشته است.
منبع: archdaily.com