سبک طراحی نما مدرن
در دهههای اخیر، تغییرات زیادی در سبک و سیاق معماری و طراحی نما ایجاد شده است. سبک طراحی نما مدرن محصول این تغییر و انقلاب محسوب میشود که با دگرگونی سبکهای قدیمی شکل گرفته است. امروزه استفاده از طراحی نمای مدرن یا به صورت جامعتر، معماری مدرن، یکی از پرطرفدارترین سبکهای طراحی نما به شمار میرود.
سبک مدرن نقطه مقابل سبکهای کلاسیک محسوب میشود. شاید به همین دلیل است که طراحی مدرن یکی از برترین سبک های طراحی نمای ساختمان به حساب میآید که البته فاکتورهای مختلفی آن را از سبکهای باستانی متمایز میکنند.
به طور کلی، طراحی نما به سبک مدرن زمانی آغاز شد که مردم از الگوهای نسبتا تکراری سبکهای کلاسیک و متریال آسیبپذیر آن دلزده شده بودند. بنابراین مصالح جدید با هزینه کمتر و عمر طولانیتر وارد صنعت ساختمانسازی شدند. در این نوع طراحی معمولا از نقشهای تجملگرایانه و پر زرقوبرق استفاده نمیکنند؛ در عوض، برای ایجاد زیبایی در طراحی نما از متریالهای جدید و نوین بهره میگیرند. در نهایت، جذابیت نما با به کارگیری خلاقیت، خود را به بهترین شکل ممکن نشان میدهد.
سبک طراحی نما پست مدرن
یکی دیگر از انواع سبکهای نمای ساختمان، نمای پست مدرن یا فرامدرن نام دارد. بعد از اینکه سبک مدرن در بیشتر نماها جا افتاد، دو معمار اروپایی به نامهای رابرت ونتوری و دنیس اسکات مرزهای نوآوری و خلاقیت در طراحی نما را جابهجا کردند. آنها به جای استفاده از شکلهای منظم و ساده که در سبک مدرن بسیار معمول بود، از طرحها و متریالهای نامنظم و عجیبوغریب استفاده کردند.
اشکال هندسی که در این نوع از انواع سبک های طراحی نمای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند، بیشتر حالت قوسدار و منحنی دارند. به طور کلی، میتوان گفت در این سبک طراحی نما، دست معمار و طراح کاملا باز گذاشته شده است تا طرحهای جذاب و نو خلق کند. این ویژگی باعث میشود نمای پست مدرن یکی از رایجترین سبکهای طراحی نما در بین معماران باشد. هر معماری که خلاقیت و نوآوری را در خود داشته باشد، میتواند طرحهای پست مدرن زیبا خلق و نمایی منحصربهفرد ایجاد کند.
یکی دیگر از ویژگیهایی که سبک نمای پست مدرن را به یکی از طرحهای برتر تبدیل کرده، باز بودن دست طراح در استفاده از رنگهای روشن در کنار رنگهای سرد و گرم، یا به تنهایی است. استفاده از این ویژگی باعث خلق یک تضاد زیبا و خیرهکننده بین رنگها میشود. قطعا چیزی که خیرهکننده و منحصربهفرد باشد، توجه رهگذران و مشتریان را بیشتر به خود جلب خواهد کرد.
سبک طراحی نما کلاسیک
نمای کلاسیک یکی دیگر از انواع سبک های طراحی نمای ساختمان به شمار میرود. از مهمترین ویژگیهای این سبک، استفاده از المانهای تزییناتی است؛ به همین جهت از این سبک به عنوان یک سبک پرکار و شلوغ یاد میکنند.
نمای کلاسیک در اصل از معماری رم و یونان قدیم برگرفته شده است؛ برای همین، بزرگی و وقار را در بیننده القا میکند. از مهمترین تفاوتهای طرح کلاسیک با مدرن این است که در نمای کلاسیک بیشتر از متریالهای سنگی استفاده میکنند. از همین رو، طراحی و اجرای نمای ساختمان کلاسیک نسبت به نمای مدرن هزینه بیشتری برای سازندگان به همراه دارد. ولی معماران و سازندگان برای کاهش هزینههای مربوط به اجرای نمای کلاسیک، متریالهای پیشساخته و سیمانی را جایگزین متریالهای سنگی کردند.
از جمله المانهای تزییناتی معمول در سبک طراحی نمای کلاسیک میتوان به مواردی همچون سرستونهای کارشده، مجسمه، گچکاری مجلل، قرنیز و غیره اشاره کرد.