روفیکس یک نوع قالب ” درجا “ به شمار میرود که در بیشتر مواقع برای اجرای سقفهای مرکب بتنی و دیوارهای یکپارچه از این نوع قالب استفاده میشود.
سبکی، صرفه اقتصادی با توجه به شرایط اقلیمی مناطق مختلف، سرعت و سهولت در نصب از مزایای قالب روفیکس است که باعث جذب بسیاری از مهندسین و مجریان شده است.
از روفیکس میتوان برای ساخت دالهای بتنی، سقفهای کاذب، دیوارها و غیره استفاده کرد.
کاربردهای روفیکس
روفیکس در ابتدا برای ساخت سقفهای کاذب مورد استفاده قرار میگرفت اما امروزه روفیکس کاربردهای عمرانی گستردهای در ساخت قسمتهای مختلف سازهها دارد.
از جمله در ساخت:
- سقفها و کفهای مرکب بتنی
- سقف و کف کاذب
- دیوارها
- نماهای معماری و ساختارهای پیچیده سه بعدی (مانند گنبدها)
- بدنه پلها، تونلها، کانالها و…
- کانالهای تاسیسات شهری
- بتن ریزی های گوناگون و به خصوص حجیم
- سازههای پوستهای
- سازههای با ریسک بالا (به خصوص زلزله)
- سازههای اسکلت فولادی و اسکلت فولادی سبک
- استخرها و سازههای دریایی
- مدیریت بحران و ایجاد سریع سازهها و دیوارها
- تعمیرات
- پلکانها
جزئیات ابعاد روفیکس
روفیکس در صفحات مشبکی به ضخامت ۰.۷ میلیمتر و ۰.۸ میلیمتر (در موارد خاص تا ضخامت ۱ میلیمتر (از فولاد DIN 1623-1 (ST12 در دو نوع گالوانیزه و روغنی تهیه میشود.
ورقههای روفیکس در ایران به عرض ۸۲ سانتیمتر، طول حداکثر ۱۲ متر و وزن حدود ۳.۵ کیلوگرم در هر مترمربع تولید میشوند.
هر ورقه روفیکس دارای هفت ناودانی به شکل V با عمق ۱۸ میلیمتر و تعداد حداقل ۷۰۰۰ شبکه در هر مترمربع است.
سقف روفیکس چیست؟
سقف ها وظیفه مقاومت و پایداری در برابر نیروهای وارده به ساختمان را بر عهده دارند. سقف روفیکـس هم مانند تمام سقف های دیگر این وظیفه را بر عهده دارد.
سقف روفیکس در واقع همان سقف کامپوزیت است که در اجرای آن به جای تخته یا ورق، از نوعی صفحه فلزی مشبک به نام روفـیکس استفاده میشود. این صفحه فلزی عملکرد یک قالب را دارد.
روفـیکس نوعی دال مرکب بتنی به شمار میرود. در اجرای این نوع سقف نیازی به جک و شمع نبوده و میتوان به طور همزمان بتن ریزی طبقات را انجام داد.
این نوع سقف مثل سقف های تیرچه بلوک سبک وزن است و بار اضافی و مرده به سازه وارد نمیکند.
در روش های معمول سقفسازی، استفاده از قالب موقت برای بتن ریزی نه تنها هزینههای هنگفتی به همراه دارد بلکه در زمان اجرا نیز وقتگیر است و نیاز به نصب و جداسازی قطعات و تکیهگاهها دارد.
اما سقفهای مرکب بتنی که با قالبهای فلزی روفیـکس ساخته میشوند، نه تنها سرعت ساخت سقف طبقات را چند برابر میکنند، بلکه با ارائه پتانسیلهای خاص در زمینههای مختلف طراحی، گزینه بسیار مناسبتری نسبت به روشهای معمول هستند.
در ساخت سقفهای روفیکس نیازی به زیرسازی، شمع گذاری و غیره نیست. همچنین با استفاده از آن میتوان سقفهای کاذبی ساخت که برای تاسیساتی که نیاز به تهویه دارند مناسب باشد.