طراحی داخلی رستورانی زیبا و منحصر به فرد که غذاخوری هایش هر لحظه شلوغ تر می شوند آرزوی هر صاحب رستوران است در معماری و طراح داخلی رستوران علاوه بر زیبایی فضای داخلی و نمای رستوران، عملکرد و سیرکولاسیون فضایی نیز اهمیت زیادی دارد اما تنها انتخاب سبک، عملکرد و زیبایی برای داشتن فضایی مطلوب و دعوت کننده برای جذب مشتریان کافی است؟
رستوران های موفق دقیقاً می دانند مشتری هدف آنها چه کسانی هستند به این ترتیب قادر به درک و ساخت تجربه ای دقیق و مهندسی شده درمورد نیازها و خواسته های خود هستند . در واقع علاوه بر مواردی که به عنوان نیازهای اولیه طراحی مدنظر قرار میگیرند شناخت مخاطبین و درک صحیح از ابعاد روانشناختی انسان دقیقا چیزی است که تفاوت رستوران ها را مشخص می کند در طراحی رستوران رایحه ها ، رنگ، اکوستیک، نور و تاثیرات طراحی بر جنبه های احساسی و ابعاد روانشناختی میتواند مکملی برای طراحی فضا و محبوب تر شدن رستوران باشد در ادامه با ما با ابعاد روانشناختی رنگ در طراحی داخلی رستوران همراه باشید…..
بینایی تقریباً همیشه اولین احساسی است که با استفاده از آن می توانید اطلاعات را جمع آوری و قضاوت کنید و رستوران ها این را می دانند و برای استفاده از آن برای ارسال اطلاعات مورد نظر خود به کاربران تلاش زیادی می کنند. به عنوان مثال رنگ ابزاری قدرتمند برای تأثیرگذاری بر رفتار مشتری است.
در طراحی داخلی رستوران ، چرخه رنگ را می توان با توجه به تأثیر آن بر اشتها به سه بخش تقسیم کرد: محرک های قوی ، محرک های ملایم و سرکوب کننده ها با ما همراه باشید…..
1- محرک های اشتهای قوی
آیا تابحال دقت کردید تقریباً همه رستوران های موفق در طرح خود از رنگ قرمز یا تنالیته ان به نوعی استفاده می کنند ، خوب ، این یک واقعیت کاملاً ثابت شده است که قرمز رنگ قرمز طبیعت فراوانی دارد و موثرترین رنگ در تحریک اشتها برای همه افراد است.
نارنجی و زرد نیز محرک های اشتها هستند. رنگ زرد با شادی همراه است بنابراین ، وقتی رنگ زرد را می بینید ، مغز شما با پیش بینی غذایی که می خواهید بخورید ، سروتونین ترشح می کند.
از طرف دیگر ، نارنجی احساس گرما و راحتی را به وجود می آورد احساساتی که به امنیت یک میزغذای اشتها اور نیز گره خورده است.
2-محرک های اشتهای ملایم
رنگ های سبز و فیروزه ای محرکهای ملایمی هستند. ممکن است استدلال کنید که سبز باید یک محرک قوی باشد زیرا بسیاری از سبزیجات برگ دار سبز هستند و تا حدی درست است. سبز نشانه گیاهان خوراکی و غیر سمی است. با این حال ، این گیاهان صرفاً الیافی هستند و مانند اکثر میوه های رنگارنگ قند نیستند که انرژی زیادی را تأمین می کنند. اما به دلیل همین احساس برای نشان دهنده محصولات ارگانیک و سالم و اشتها اور سالم تر به کار می رود.
روانشناسی تاثیر رنگ ها
3- سرکوب کننده اشتها
در آخر اینکه ، مشکی ، قهوه ای ، بنفش و آبی مانع اشتها هستند. تحقیقات نشان می دهد که این به این دلیل است که این رنگ ها در طبیعت وجود ندارند یعنی به شکل غذاهای موجود نیستند. البته رنگ آبی به دلیل ارامش بخشی مانعع از اشتهایزیاد به غذا می شود و برعکس سبب اشتها به آب و نوشیدنی می شود پی این رنگ در مکان های سرو نوشیدنی در کافه ها کاربرد بیشتری دارد.
مدت ها پیش ، آبی ، سیاه و بنفش نیز نشانه ای از چیزی بود که یا پوسیده یا سمی بود ، که نیاکان ما یاد گرفتند با دیدن آن اجتناب کنند. مانند پاسخ مغز ما به قرمز ، نارنجی و زرد ، این نیز یک انتقال تجربه احساسی از روزهای گذشته است.
روانشناسی تاثیر رنگ ها
منبع: fohlio.com