اهداف ارگونومی در دکوراسیون داخلی
طراحی ارگونومی در دکوراسیون داخلی دو هدف اصلی دارد؛ اول افزایش کارایی و بازده در انجام کار و فعالیتهای روزانه که شامل افزایش سهولت کارکرد، کاهش خطا و افزایش بهرهوری میشود. دوم تقویت ارزشهای انسانی مطلوبی چون افزایش ایمنی، کاهش خستگی و تنش، افزایش راحتی، مقبولیت در میان کاربران، افزایش رضایت شغلی و بهبود کیفیت زندگی است. که با توجه به ویژگیهای فیزیکی و شخصیتی کاربران دستهای از این اهداف در طراحی دکوراسیون داخلی اهمیت بیشتری پیدا میکند.
موارد مهم در طراحی به روش ارگونومی در دکوراسیون داخلی
در کاربرد سبک ارگونومی در دکوراسیون داخلی تنها عملکرد مبلمان مدنظر نیست بلکه باید آنها برای استفاده انسان و سازگار با نیازها، خواستهها، راحتی و قابلیتهای او طراحی شوند. وظیفه طراحان ارگونومی فراهم کردن شرایط راحتی از طریق کاهش آلودگی صوتی، کاهش فشار روحی و جسمی، تنظیم روشنایی، تهویه مناسب و اصلاح وضعیت کاری است. از موارد مهم دیگر طراحی ارگونومی ساده کردن اعمال حسی و روانی در خوانایی وسایل هشدار دهنده برای درک، انتقال سریع بدون اشتباه و دقیق پیامها و اخطارها، راحتتر کردن حرکت و در دسترس قرار دادن کلیدها به ترتیب اهمیت است.
اهمیت آمارگیری در طراحی ارگونومی
برای اینکه طراحی ارگونومی در دکوراسیون داخلی بتواند جوابگوی تمام نیازهای افراد مختلف جامعه باشد، باید دانست که چند درصد از افراد چه ویژگیهایی فیزیکی دارند که برای بهدست آمدن این اطلاعات باید از جامعه آماری کاربران آمارگیری کرده و دادههای بدست آمده را توسط کارشناسان تجزیه و تحلیل کرد. آمارگیری باید از گروههای مختلف جامعه تهیه شود چراکه ممکن است افرادی چاق یا لاغر و قد بلند یا کوتاه باشند و محصولی در بازار برای تعدادی بالاتر یا پایینتر از حد استاندارد باشد. برای مثال در تحقیقی در سال 1985 مشخص شد که طرح مطلوب و مناسب یک کلاه ایمنی که در اروپا با استقبال زیادی مواجه شده بود، فقط برای 40 درصد از مردم سریلانکا قابل استفاده بود.