سبک طراحی داخلی لافت

 

فضای داخلی معمولی به سبک لافت یک فضای باز بزرگ با دیوارهای آجری، کف ساده یا بتنی، مبلمان محدود، لوازم خانگی رنگ روشن و فناوری مدرن است. طبق سبک مدرن، انواع مختلفی از سبک loft وجود دارد:

 

بوهمین

 

ویژگی‌های فضای کلاسیک کارخانه کاملاً حفظ شده‌است با این حال مبلمان و لوازم جانبی، خلاقانه انتخاب می‌شوند. در این مدل، راه‌کارهای جدید طراحی با المان‌های طراحی داخلی قدیمی و کهنه ترکیب می‌شوند. در چنین فضای سرحال و آزادی، می‌توان از آثار هنری متنوعی استفاده کرد که لزومی هم ندارد شبیه هم باشند. در طراحی داخلی سبک لافت عموما از نقاشی‌های آوانگارد، مجسمه، ایکباناها و آلات موسیقی استفاده می‌شود.

 

فریبنده

 

طراحی داخلی لافت در این نوع با طیف رنگ‌هایش خودنمایی می‌کند. علاقه‌مندان به این نوع طراحی، ترکیبی غیرمتعارف از طیف‌های رنگی را انتخاب می‌کنند، مثلا ترکیب رنگ خاکستری-قهوه‌ای یا خاکستری-یاسی. معمولا به دکوراسیون لامپ‌ها، لوسترها و چراغ‌های کف توجه خاصی می‌شود. آینه‌های به سبک باروک، گلدان‌های بتنی با گیاهان بزرگ نیز اغلب در این سبک دیده می‌شود.

 

صنعتی

 

این نوع محبوب‌ترین نوع سبک لافت در طراحی داخلی است. در استفاده از این نوع لافت در یک ساختمان مسکونی، مانند یک آپارتمان یا یک خانه روستایی، ایجاد اتمسفری مشابه یک ساختمان تولیدی یا یک کارگاه بیشتر رایج است. برای این کار از سازه‌های فلزی، لوله‌های تهویه و خرپاهای چوبی استفاده می‌شود. استفاده از مبلمان با اشکال هندسی هم بسیار کاربردی است.

سبک طراحی لافت برای علاقه‌مندان به فضای آزاد، هوا و نور طبیعی در خانه ایده‌آل است. درست است که همیشه امکان داشتن یک فضای باز در خانه وجود ندارد. اما می‌توان عناصر اساسی این سبک را تقریباً به هر فضایی اضافه کرد.

 

طراحی مدرن داخلی سوله به سبک لافت | مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران

 

سیر تاریخی طراحی سبک لافت در معماری

 

ریشه‌های طراحی داخلی سبک لافت، از شهرک های صنعتی منهتن در دهه 40 سرچشمه می‌گیرد. همزمان با افزایش سریع قیمت زمین‌ها در مرکز شهر، شرکت‌های صنعتی مجبور شدند تولیدات خود را به حومه شهر منتقل کنند. ساختمان‌های خالی با قیمت‌های بسیار پایین فروخته شدند و نمایندگان بوهمیای نیویورک بلافاصله از آن به نفع خود استفاده کردند.

هنرمندان و موسیقی‌دانان جوان در چنین جاهایی نمایشگاه برگزار می‌کردند، شاهکارهای خود را خلق می‌کردند و با رویکرد خلاقانه خود در این فضاهای باز عظیم مستقر می‌شدند. در عرض 50 سال، این آپارتمان‌ها به دلیل موقعیت مناسب و عالی، جادار بودن و جذابیت منحصر به فرد شهری، بسیار محبوب شدند و قیمت آن‌ها به طور قابل توجهی افزایش یافت. به این ترتیب، همان مناطق کارخانه‌ای و انبارهای متروکه، به خانه‌هایی لوکس به سبک لافت تبدیل شدند.

بعد از ایالات متحده، بحران جهانی بیشتر شهرهای اروپا را دچار شوک کرد. ساختمان‌های صنعتی مجبور به تخلیه خیابان‌های مرکزی شهر شدند. این بار ساختمان‌های خالی با پیروی از ترند پرطرفدار روز، بازسازی و تبدیل به آپارتمان‌های مسکونی شدند.