انواع سقف بتنی به دو دسته کلی دال بتنی و سیستم تیر و دال تقسیم میشوند. در ادامه ابتدا دال بتنی را بررسی کرده و انواع آن را شرح میدهیم. سپس به سراغ بررسی سیستم تیر و دال رفته و به ریزهکاریهای انواع آن میپردازیم.
- دال بتنی تخت ساده درجا
- دال بتنی تخت ساده پیش ساخته
- دال بتنی تخت قارچی
- دال مشبک وافل
- دال مشبک اینتل دک
- دال مجوف کوبیاکس
- دال مجوف یوبوت
- دال مجوف بابل دک
- دال بتنی پیش تنیده
- سقف تیرچه و بلوک با تیرچه بتنی پیش ساخته
- سقف تیرچه و بلوک با تیرچه بتنی پیش تنیده
- سقف تیرچه و بلوک با تیرچه کرومیت
دال بتنی
به طور کلی به عضوی که ضخامت آن نسبت به ابعاد دیگر کمتر باشد دال گفته میشود. دال بتنی به علت صلبیت بالا و عملکرد لرزهای مناسب یکی از محبوبترین انواع سقف است. دال بتنی جزء سقفهای یکپارچه بوده و مصالحی مانند بتن و فولاد بیشتر در آن مورد استفاده قرار میگیرند.
به عبارتی میتوان گفت دال بتنی طوری طراحی میشود که بتواند بار ثقلی و بارهای جانبی را به خوبی تحمل و منتقل کند. سقف دال بتنی دارای استحکام زیادی است و با توجه به مصالح تشکیل دهندهاش، وزن بالایی نیز دارد.
ضخامت دال بتنی حدودا به اندازه ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتر بوده و یکی از مزایای مهم آن، مقاومت بالا در برابر زلزله است. هرچه دهانه سقف بیشتر شود ضخامت سقف نیز افزایش مییابد به طور کلی برای دهانههای بیشتر از 6 متر توصیه میشود از دالهای بتنی مشبک و مجوف استفاده شود. همچنین سقفهای دال بتنی دارای مقاومت حرارتی و صوتی بالا و همینطور عمر طولانی هستند.