پس از تعریف سنگ سابی به انواع حالت‌های آن می‌پردازیم.

ساب زدن سنگ را می‌توان از دو نظر طبقه‌بندی کرد. ساب زنی خیس و خشک، ساب زنی ماشینی و دستی که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

• ساب زنی خیس

در روش خیس دستگاه سنگ ساب در حین ساب زنی سطح را به وسیله آب خیس کرده و فرآیند را انجام می‌دهد. این روش نکاتی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • به علت استفاده همزمان از آب و برق، احتمال برق‌گرفتگی وجود دارد. لذا تمام افرادی که در حین ساب‌زدن سنگ در آن مکان حضور دارند باید از چکمه پلاستیکی استفاده کنند.

 

 

  • آب ناشی از ساب زدن نباید داخل آبرو برود چرا که دارای خرده سنگ بوده و ممکن است باعث مسدود شدن آبراه شود. پس برای دور ریختن این آب باید آن را به کمک سطل جمع آوری کرده و در بیرون از ساختمان و در فضای آزاد، آن را تخلیه کرد.
  • در این روش ممکن است با برخورد آب به دیوارها، گچ آن‌ها طبله کرده و باعث آسیب به دیوار شود. برای حل این مسئله بهتر است پیش از شروع کار ساب زنی روی گچ با روغن الیف پوشانده شود.

• ساب زنی خشک

فرآیند ساب زدن به روش خشک نیز مانند روش خیس است با این تفاوت که در این روش از آب استفاده نمی‌شود. در این روش پودر سنگ‌ ناشی از ساب زنی توسط سیستم مکش خود دستگاه جمع می‌شود.

در حال حاضر برای ساب زدن سنگ بیشتر از روش خیس استفاده شده و در کل این روش رایج‌تر است.

 

 

• ساب زنی ماشینی و دستی

به طور کلی ساب زدن سنگ به کمک دستگاه انجام می‌شود. اما با توجه به نوع دستگاه آن را دستی یا ماشینی می‌نامند.

ساب زنی دستی از کیفیت کمتری برخوردار بوده و توصیه می‌شود فقط در حالتی انجام شود که برای ساب زنی با ماشین سنگ ساب دارای محدودیت باشد.

برای مثال گوشه‌ها را نمی‌توان با دستگاه به خوبی ساب زد. در این قسمت‌ها از ساب زنی دستی استفاده می‌شود. البته همانطور که گفتیم به علت کم شدن کیفیت با ساب دستی توصیه می‌شود در گوشه‌های کار به جای سنگ مشکی از رنگ‌های روشن استفاده شود تا تفاوت کیفیت ساب دستی و ماشینی خیلی مشهود نباشد.