-
اتصال جوشکاری روی هم
سادهترین و معمولترین نوع اتصال، اتصال روی هم است چرا که با استفاده از برش عادی میتوان لبهها را برای جوشکاری آماده کرد.
مزایای اتصال روی هم
مزیت عمده این اتصال سادگی اجرای آن است که در آن به راحتی و بدون نیاز به دقت زیاد میتوان اعضای موردنظر را روی هم قرار داد. با جابهجا کردن قطعات روی یکدیگر حتی میتوان خطای کوچک ساخت را رفع و تنظیم طولی مدنظر را به عمل آورد.
در اتصالات جوشکاری روی هم نیازی به آمادهسازی خاص برای لبهها نبوده و عموما با یک برش عادی توسط شعله میتوان لبهها را آماده جوشکاری کرد و جوش به کار رفته در این نوع از اتصالات جوشکاری عمدتاً جوش گوشه است.
از دیگر مزایای اتصالات روی هم امکان اتصال ورقها با ضخامتهای متفاوت است. در شکل زیر انواع اتصال جوشکاری روی هم نشان داده شده است:
همان طور که در شکل زیر معلوم است، در این نوع اتصال امکان متصل کردن اعضایی همانند نبشی و ناودانی به ورقهای اتصال توسط جوش گوشه به سادگی امکان پذیر است:
-
اتصال جوشکاری سپری
در ادامه این مقاله به جوشکاری اتصال سپری میرسیم که برای ساخت مقاطع I و T در تیرورقها، اتصال سخت کنندهها و نشیمنگاه تیرهای فولادی که اتصال اعضا به یکدیگر با زاویه انجام میشود، کاربرد دارد. در این نوع اتصال امکان استفاده از جوش گوشه و شیاری امکان پذیر است.
-
اتصال جوشی گونیا یا گوشه
برای ساخت مقاطع قوطی شکل که دارای صلبیت و مقاومت مناسب در برابر لنگر پیچشی موجود در تیرها و ستونها هستند استفاده از اتصال گونیا یا گوشه لازم میشود.
-
اتصال جوشی پیشانی
در آخرین مورد از انواع اتصالات جوش در ساختمان به اتصال پیشانی میپردازیم. این نوع اتصال معمولا برای نگهداری دو یا چند ورق در یک سطح به صورت خاص مورد استفاده قرار میگیرد و غالبا این نوع اتصال نقش سازهای ندارد.
در هر حال در سازهها ممکن است مواردی پیش آید که استفاده از این نوع اتصال امری ضروری شود.
انواع جوش
تا اینجا انواع وضعیت اتصال جوشکاری را بررسی کردیم. حال به سراغ معرفی انواع جوش میرویم.
- جوش شیاری
- جوش گوشه
- جوش کام
- جوش انگشتانه
همانطور که در تصویر مشخص شده جوش شیاری برای شرایطی انجام میشود که میخواهیم لنگر منتقل کنیم. جوش گوشه برای حالتی که دو المان روی هم قرار میگیرند مورد استفاده قرار میگیرد و از جوش کام و انگشتانه نیز گاها برای کمک به جوش گوشه و شیاری استفاده میشود.