اجرای سقف کوبیاکس طی هفت مرحله شامل آماده‌سازی و قالب‌بندی سقف، آرماتوربندی کف، آماده‌سازی و چیدین قالب‌های کوبیاکس، آرماتوربندی بالای قالب‌ها، بتن‌ریزی لایه اول و بتن‌ریزی لایه دوم صورت می‌گیرد. در ادامه، به معرفی هر یک از این مراحل می‌پردازیم.

 

قالب بندی سقف برای اجرای کوبیاکس چگونه انجام می‌شود؟

 

به منظور اجرای سقف کوبیاکس ابتدا محیط کار برای نصب المان‌های مختلف و بتن‌ریزی آماده می‌شود. این کار توسط قالب‌بندی صورت می‌گیرد. برای قالب‌بندی سقف می‌توان از انواع مختلف قالب بتن (چوبی، مدولار و غیره) استفاده کرد.

 

 

قالب‌بندی مناسب، امکان جابجایی راحت و ایمن افراد بر روی محل اجرای سقف را فراهم می‌کند. برای نگهداری و ایمنی بیشتر، باید قالب‌ها را توسط تیرهای نگهدارنده یا شمع‌بندی تقویت کرد.

 

آرماتوربندی کف در اجرای کوبیاکس چگونه انجام می‌شود؟

 

در مرحله بعد، آرماتوربندی کف توسط مش‌های فولادی و طبق طرح انجام می‌شود. معمولا آرایش مش‌ها به گونه‌ای است که حداقل یک میلگرد در فاصله بین دو قالب مجاور قرار می‌گیرد.

 

 

آماده سازی و چیدن قالب کوبیاکس چگونه انجام می‌شود؟

 

پس از قالب‌بندی و آرماتوربندی، ماژول‌ها توسط جرثقیل یا تجهیزات دیگر بر روی محل اجرای سقف کوبیاکس تخلیه می‌شوند. کارکنان، این ماژول‌ها را بر روی محل مورد نظر (طبق طرح) جانمایی می‌کنند.

 

 

انواع ماژول کوبیاکس کدام هستند؟

 

ماژول‌های کوبیاکس دارای دو نوع برجا و نیمه پیش ساخته هستند.در نوع برجا، نگهدارنده فولادی با قالب‌های پلاستیکی، به محل پروژه منتقل می‌شود و جانمایی هر ماژول به صورت دستی و مطابق با طرح انجام می‌گیرد.

 

 

در روش نیمه پیش ساخته، پنل‌هایی متشکل از قالب‌های پلاستکی، نگهدارنده فولادی و یک لایه بتن در کاخانه و مطابق با مشخصات مورد نظر ساخته می‌شوند (تصویر زیر). جانمایی این پنل‌ها در محل مورد نظر توسط جرثقیل و کارکنان صورت می‌گیرد. سرعت کار در این روش بیشتر است. البته اجرای این روش هزینه بالاتر و نیاز به تجهیزات سنگین دارد.