در جریان کاشی کاری یا سرامیک کاری یک فضا، باید ابتدا کاشی و سرامیک دیوارها نصب و سپس به اجرای کف پرداخته شود. در ادامه به توضیحات بیشتر درباره روش‌های اجرای آن می‌پردازیم.

 

• اجرای سرامیک با دوغاب

این روش اجرا به صورت دوغابی است. یعنی بین کاشی و دیوار یک فضا در نظر گرفته شده که معمولا با توجه به ناشاقولی‌هایی که ممکن استت دیوار داشته باشد بین 2 تا 5 سانتی متر است. این فضا با دوغاب سیمان ( ملات ماسه و سیمان شل) پر می‌شود.

برای نگه داشتن کاشی‌ها قبل از گیرش ملات از گل درست شده با خاک رس یا میلگرد استفاده می‌شود.

بعد از اجرا و نصب یک رج از دیوار پوش روی دور تا دور کل کار (که اصطلاحا به آن یک رگه کردن گفته می‌شود)، امکان کنترل تمام زوایا، اضلاع و گوشه‌ها فراهم می‌شود تا به وسیله شمشه و تراز، از صاف و یک دست بودن سطح اطمینان حاصل شود.

 

 

 

دقت داشته باشید که قبل از آغاز عملیات کاشی کاری یا سرامیک کاری دیوار، باید هرگونه ملات گچ، گچ و خاک یا هر ملات دیگری به جز ملات ماسه و سیمان از روی دیوار تراشیده شود.

همچنین برای اجرای رج آخر، چون فضایی برای ریختن دوغاب از بالای کاشی نداریم، بهتر است که به جای کاشی کردن از ملات گچ استفاده کنید و رویش را با رنگ روغن بپوشانید تا جلوی نفوذ آب گرفته شود.

روش دیگر این است که قبل از نصب کاشی، آن را مدتی داخل آب قرار دهید تا به اصطلاح زنجاب شود سپس با استفاده از ملات سیمان سفت یا گروت به صورت فشاری این رج را اجرا کنید. (به این روش اصطلاحا پت کفته هم می‌گویند.)

 

• اجرای سرامیک با چسب

از روش‌های جدید برای نصب سرامیک‌ها مخصوصا سرامیک پرسلان، استفاده از چسب است که به دلیل مقاومت بالاتر، نصب سریع‌تر و آسان‌تر نسبت به ملات و دوغاب، با استقبال زیادی مواجه شده است.

همچنین به علت جذب آب خیلی کم سرامیک‌های پرسلانی (چیزی حدود 2 درصد) نسبت به سرامیک‌های معمولی (چیزی حدود 6 درصد) نمی‌توان از ملات و دوغاب برای چسبندگی استفاده کرد چون به اصطلاح سرامیک خودش را ول می‌کند و نمی‌چسبد.

بعد از زدن چسب به کاشی و سطح مورد نظر برای نصب با ماله شیار دار، بین 10 تا 15 دقیقه فرصت دارید که قبل از خشک شدن آن، کاشی را در جای خودش فیکس کنید.

دقت داشته باشید که بهتر است ماله شیار دار در یک جهت کشیده شود تا درگیری بیشتری بین سطح کاشی و دیوار ایجاد کند. (به صورت ضربدری کشیده نشود.)

اگر ابعاد سرامیک‌ها بزرگ باشد و قرار باشد چسب یا ملات وزن زیادی را تحمل کنند بهتر است بعد از کشیدن ماله روی سطح، پشت سرامیک‌ها را هم با استفاده از ماله شیار دار، چسب بکشیم تا درگیری بیشتری بین کاشی و دیوار به وجود بیاید.

 

• نحوه اجرای اسکوپ سرامیک

اسکوپ‌ها قطعه‌ای فلزی از جنس ورق گالوانیزه هستند، که از ریزش و افتادن سرامیک دیوار یا سنگ نما جلوگیری می‌کنند.

برای استفاده از این روش در ابتدا باید شیاری کم عمق (حدود نیم سانتی متر) در پشت سنگ یا سرامیک با استفاده از سنگ فرز ایجاد کرده (هر شیار باید حدودا 25 سانتی متر از گوشه‌های سرامیک فاصله داشته باشد.) و سپس اسکوپ‌ها را با استفاده از چسب مخصوص یا ضربه روی آن فیکس کرد.

پایه‌های اسکوپ نصب شده روی سرامیک با ملات (دوغاب) درگیر شده، و همین امر مانع از افتادن آن می‌شود.

از مزیت‌های این روش نصب می‌توانیم به سهولت و راحتی فرایند اجرا، ایمن بودن و هزینه‌های پایین آن اشاره کنیم.